Part II, In-the-Outside-Art-Tour 2017

Vanaf 29 oktober tot en met 17 december 2017 vond de 2e editie van In-the-Outside-Art-Tour plaats, dit keer in de vorm van een Pop-Up-Grow-Big-Museum. In een tijdelijke ruimte aan de Westewagenstraat, hartje Rotterdam. In het Pop-Up Museum was een prachtige collectie van toonaangevende Outsider Art te zien, uit binnen- en buitenland.

What is a world?

Wat ooit een kapperszaak was, werd omgetoverd tot een tijdelijke tentoonstellingsruimte waar kunstenaars onder de noemer ‘What is a world?’ hun eigen werelden toonden.

Meer dan 20 kunstenaars uit binnen- en buitenland

Acht weken lang waren werken te zien van de beroemde Italiaanse kunstenaar Giovanni Galli, de theatrale vrouw-dierfiguren van de Duitser Rudolf Bodmeier en de onderwater-steden van Gert van ’t Riet tot de geïdealiseerde romantische wereld der Naïeven. Maar ook de Rotterdammer Ben Augustus, het Utopia van de Arnhemmer Tobias Tebbe, het keizerrijk van Gerard van Lankveld en de woordenwereld van de Amerikaan Daniel Green, waren te bewonderen in het museum.

Museaal op z’n Rotterdams:
schuren, confronteren en verbazen.

We grow Bigger

Iedere week groeide de collectie met nieuwe werken, zowel Outsider Art als ook cross-overs met andere kunstvormen zoals fotografie, objecten en strip art.

Programmering

Daarnaast organiseerden wij acht weken lang ‘Outsider Sundays’ met performances, dichters, muziekoptredens, workshops en lezingen.

Film Pop-Up-Grow-Big-Museum

Voor wie het gemist heeft, of nog eenmaal virtueel door de expositie wil lopen. Bekijk dit filmpje!

Zonder onze sponsors was het museum niet mogelijk geweest:
Matrans Holding BV,
Stichting bevordering van Volkskracht,
Elise Mathilde Fonds,
gemeente Rotterdam
en Pameijer.

Locatie

Westewagenstraat 68, Rotterdam (achter warenhuis Hudson’s Bay en om de hoek bij Dudok).
Mede mogelijk gemaakt door Matrans Holding BV, Volkskracht. Elise Mathilde Fonds, Gemeente Rotterdam, Erasmus Stichting en Pameijer.

Kunstenaars

Hieronder vindt u een selectie van de kunstenaars die wij in ons Pop-Up-Grow-Big museum hebben gebracht.
Mocht u interesse hebben in hun werk neem dan contact op met ons, dan kunnen wij u (waarschijnlijk) in contact brengen met hen.

Gerard van Lankveld (1947, Gemert) 
Karhang Mui (1989)
Reginald Drooduin (1956)
Rudi Botmeier (1961)
Ben Augustus (1960)
Raymond Goossens (1998)
Giovanni Galli (1954)
Gert van ’t Riet (1989)